01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Slivková torta s dvojfarebným sezamom 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Slivková torta s dvojfarebným sezamom

34
Chuť sliviek najlepšie vynikne v koláči. A keď ho posypete ešte aj zdravými semienkami tak je to vitamínová bomba :).




Potrebujeme (okrúhla forma o priemere 24 cm):

na cesto:
125 g hladkej špaldovej múky
125 g hladkej špaldovej múky celozrnnej
3 PL trstinového cukru
štipka soli
140 g studeného masla
1 vajce
25 ml vody

na náplň:
cca 11 sliviek
200 ml smotany na šľahanie
50 g trstinového cukru
1 ČL vanilkového cukru
1 vajce
30 g hladkej pšeničnej múky
maslo a strúhanka na vysypanie formy
biely a čierny sezam na posypanie

Postup:

Múku, cukor a soľ zmiešame. Pridáme maslo nakrájané na kocky a prstami spracujeme na sypkú zmes. Napokon pridáme vajce a vodu. Vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme na 3 hodiny do chladničky.
Po troch hodinách cesto vyberieme a vyvaľkáme. Prenesieme do vymazanej a vysypanej formy. Okraje popritláčame a dno poprepichujeme vidličkou.
Umyté a rozpolené slivky poukladáme do formy.


Do misky nalejeme smotanu, pridáme vajce, trstinový  a vanilkový cukor. Premiešame metličkou a nalejeme na slivky.


Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180°C na 25 - 30 minút. 5 minút pred dopečením posypeme bielym a čiernym sezamom, vrátime do rúry a pečieme kým nám plnka nestuhne.





Menovky: , ,

35 36 37 38